Ημερήσια εκδρομή στη Βεργίνα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos Travel

Ημερήσιες Εκδρομές στην Βεργίνα με Ταξί Θεσσαλονίκης από την Cosmos Travel

Ημερήσια εκδρομή στην Βεργίνα από την Cosmos Travel

Βεργίνα: Πατρίδα των Μακεδονικών Βασιλικών Τάφων

Η Βεργίνα βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας, πρωτεύουσας του νομού Ημαθίας στην κεντρική Μακεδονία. Είναι μόνο 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Η κωμόπολη  βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας. Η Βεργίνα έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977 όταν ο Μανώλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τον τόπο ταφής των Βασιλέων Μακεδόνων καθώς και του τάφου του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όνομα της Βεργίνας προτάθηκε το 1923 από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Κωνστάντιο Β΄, ο οποίος την ονόμασε από το όνομα της θρυλικής Βασίλισσας Βεργίνα την τελευταία Ελληνίδα ηγεμόνα πριν από την άλωση της Βέροιας από τους Οθωμανούς το 1433. Από την εποχή ακόμη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη θεωρούνταν ότι στην περιοχή της Βεργίνας υπήρχαν τα θερινά βασιλικά ανάκτορα των βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας όπου και προσπάθησαν να κάνουν ανασκαφές χωρίς όμως να βρουν τους βασιλικούς τάφους. Το 1977 ο Μανώλης Ανδρόνικος στην «Μεγάλη Τούμπα» ανακάλυψε τέσσερα θαμμένα ταφικά κτίσματα τα δύο από τα οποία ήταν ασύλητα. Πολλές μελέτες έχουν γίνει από τότε για τα ευρήματα των Βασιλικών τάφων που τελικά καταλήγουν ότι ο ένας από τους Βασιλικούς τάφους ανήκει στον Φιλίππο Β΄ – πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Μουσείο και τα Ευρήματα των Βασιλικών Τάφων

Έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός κτερισμάτων, που πολλά από αυτά είναι έργα τέχνης και έχουν αξία έργων τέχνης. Πολλά από από αυτά είναι από χρυσό, όπως η περίφημη λάρνακα με τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του Φιλίππου Β΄. Η λάρνακα αυτή φέρει τον δεκαεξάκτινο ήλιο (ή αστέρι) που είναι το σύμβολο της μακεδονικής δυναστείας. Υπάρχει και μια μικρότερη λάρνακα με το δωδεκάκτινο αστέρι με στεφάνια από φύλλα και καρπούς βαλανιδιάς. Στην θέση της Μεγάλης Τούμπας έχει διαμορφωθεί μουσείο όπου εκτίθονται όλα τα ευρήματα / κτερίσματα των τάφων δίπλα από τους ίδιους τάφους. Τα ευρήματα που ξεχωρίζουν στο μουσείο της Βεργίνας είναι: Η χρυσή λάρνακα και το στεφάνι, ο τάφος του Πρίγκιπα και τάφος της Περσεφόνης. Σε όλα αυτά ξεχωρίζει το αστέρι / ήλιος της Βεργίνας που έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελείται από 16 ακτίνες όπου οι 4 αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης – γη, θάλασσα, φωτιά & αέρας – και οι υπόλοιπες 12, τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Από το 1996 η UNESCO έχει εντάξει τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services I
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services X
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services IX
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services VIII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services VII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services VI
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services V
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services IV
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services III
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services II

Η περιοχή της Βεργίνας

Η Βεργίνα βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων και μπροστά της απλώνεται η πεδιάδα της κεντρικής Μακεδονίας γεμάτη με οπωροφόρα δένδρα που την διασχίζει ο ποταμός Αλιάκμονας. Πολύ κοντά στην Βεργίνα υπάρχουν δύο υδροηλεκτρικά και ένα αρδευτικό φράγμα που έχουν κατασκευαστεί από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην χαράδρα μεταξύ της οροσειράς του Βερμίου και της οροσειράς των Πιερίων. Η φύση εκεί είναι πολύ όμορφη γεμάτη με πλατάνια, νερά και δύο τεχνιτές λίμνες που τις διασχίζει η γέφυρα τους δρόμου από την Βεργίνα στην Βέροια. Η Βέροια που είναι πολύ κοντά στην Βεργίνα (μόνο 13 Χιλ.) είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και είναι γεμάτη με Βυζαντινά και μετα-Βυζαντινά μνημεία. Υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο και παλιά αγορά.

VIDEO Βεργίνα

Ημερήσια Εκδρομή με την Cosmos Travel στην Βεργίνα

Η Cosmos Travel θέλοντας να σας προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας οργανώνει ημερήσιες εκδρομές και σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε και να θαυμάσετε την ιστορία και τον πολιτισμό του Βασιλείου της Μακεδονίας που σας προσφέρει αυτός ο καταπληκτικός προορισμός! Έτσι λοιπόν ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη το πρωί, και παίρνοντας την νέα εθνική οδό Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι και μέσω της Εγνατίας Οδού φτάνουμε σε περίπου μία ώρα στην Βέροια που είναι μόνο 13 Χιλ από την Βεργίνα. Η διαδρομή προς την Βεργίνα από την Βέροια περνά από το υδρευτικό φράγμα του Αλιάκμονα. Όταν φτάσουμε στην Βεργίνα σας πηγαίνουμε στον χώρο της «Μεγάλης Τούμπας» για να θαυμάσετε το μουσείο και τους τάφους των Βασιλέων. Αφού τελειώσει η επίσκεψή σας και στον αρχαιολογικό χώρο μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα εστιατόρια / ταβέρνες είτε στην Βεργίνα είτε στην Βέροια όπου μπορείτε να έχετε μεσημεριανό. Αργότερα ξεκινάμε την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη στο σημείο όπου έγινε και η παραλαβή. Ο μέσος χρόνος της ημερήσιας εκδρομής είναι περίπου 8 με 10 ώρες.

Recent Posts