Ημερήσια εκδρομή στην Πέλλα, Έδεσσα & Βεργίνα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos Travel

Ημερήσια Εκδρομή Πακέτο στην Πέλλα, την Έδεσσα & την Βεργίνα με Ταξί – Cosmos Travel

Ημερήσια Εκδρομή Πακέτο στην Πέλλα, την Έδεσσα & την Βεργίνα

Η Cosmos Travel θέλοντας να ικανοποιήσει πολλούς από τους πελάτες μας που επιθυμούν συνδυασμό διαδρομών σε αξιοθέατα κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης οργανώνει ημερήσιο tour στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το Πάρκο των Καταρρακτών της Έδεσσας και τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας

Δίπλα στο δρόμο Πέλλας – Θεσσαλονίκης βρίσκεται το μουσείο και η πόλη της αρχαίας Πέλλας που όπως πολλοί πιστεύουν ακόμη και σήμερα ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονικής Δυναστείας. Η Αρχαία Πέλλα έγινε η πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους αντί των Αιγών (Βεργίνα) από τον Βασιλιά την Μακεδονίας Αρχέλαο Α’ ή τον Αμύντα Γ’ ο οποίος και τη ίδρυσε. Γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τα χρόνια του Φιλίππου Β’ (πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου) και κατά την περίοδο που ήταν βασιλιάς ο Αντίγονος Γονατάς. Αποτέλεσμα των διάφορων ανασκαφών που ξεκίνησαν το 1914 ήταν να διαμορφώσουμε άποψη του πως ήταν οργανωμένη η πόλη αλλά και να βρούμε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Υπήρχε ρυμοτομία στη αρχαία Πέλλα με ορθογώνια οικοδομικά τετράγωνα και κεντρικοί δρόμοι που οδηγούσαν στην αγορά και το λιμάνι! Χαρακτηριστικό της αρχαίας πόλης ήταν το πυκνό δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης, κρήνες, δεξαμενές και λουτρά υπήρχαν σε πολλά σημεία της. Χαρακτηριστικό επίσης ήταν τα διώροφα σπίτια με εσωτερική αυλή και ψηφιδωτά δάπεδα. Τα ψηφιδωτά δάπεδα είναι αυτό που καθιστά την Πέλλα ξεχωριστή με τα λαμπρότερα δείγματα ψηφιδωτών δαπέδων παγκοσμίως. Όλη η πόλη περιστοιχίζονταν από πλίνθινα τείχη με λίθινη βάση. Στο μουσείο της πόλης φυλάσσονται αναρίθμητα ευρήματα της αρχαίας πόλης που φανερώνουν την άνθιση του πολιτισμού των Μακεδόνων.

Πάρκο των Καταρρακτών στην Έδεσσα

Πολύ κοντά στην Πέλλα είναι η Έδεσσα και απέχει μόνο 25 χλμ. από την Αριδαία. Για πολλούς αρχαιολόγους οι Αρχαίες Αιγές βρισκόταν δίπλα στην πόλη της Έδεσσας, εκεί που είναι ο αρχαιολογικός χώρος της σήμερα. Ιδρύθηκε από τον Μακεδόνα Βασιλιά Ηρακλειδή Κάρανο το 813 π.Χ. και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Η Έδεσσα έχει μεγάλη ιστορία μια που έπαιξε σημαντικό ρόλο διαμέσου των αιώνων και στα αρχαία, τα Βυζαντινά, τα χρόνια της τουρκοκρατίας αλλά και στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Στο κέντρο αυτής της ιστορικής πόλης υπάρχει το Πάρκο των Καταρρακτών που προσφέρει στο επισκέπτη χαλάρωση, δροσιά αλλά ταυτόχρονα και πληροφορίες για την ιστορικότητα της. Στο Πάρκο των Καταρρακτών εκτός του μεγάλου καταρράκτη ο επισκέπτης θα βρει το Βιομηχανικό Μουσείο Κανναβουργείου, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, τους μύλους της Γεύσης & Νερού, το Ενυδρείο-Ερπετάριο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Υπάρχουν επίσης παραδοσιακά εστιατόρια & ταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει παραδοσιακά εδέσματα κάτω από την δροσιά των πλατάνων δίπλα στα μικρά τεχνητά ρυάκια νερού. Πολύ κοντά υπάρχει και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Έδεσσας που μέσα του θα βρεις όλη την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services I
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services VII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services VI
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services II
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services VIII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services I
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services III
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services VII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Βεργίνα από την Cosmos Travel Taxi Services V

Μακεδονικοί Βασιλικοί τάφοι στην Βεργίνα

Από την Έδεσσα μέσω του επαρχιακού δρόμου Έδεσσας, Σκύδρας, Βέροιας κάποιος μπορεί να φτάσει στην Βεργίνα σε λιγότερο από μια ώρα. Η Βεργίνα μετά τις ανασκαφές του 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο φέρει την σφραγίδα της πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας και βρίσκεται στη θέση των Αρχαίων Αιγών. Αυτό αποδυκνείεται από το γεγονός ότι εκεί βρέθηκαν οι βασιλικοί τάφοι του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φιλίππου Β’. Στις ανασκαφές πριν αλλά και μετά το 1977 έχουν βρεθεί στους τάφους πολλά κτερίσματα που αποτελούν έργα υψηλής μακεδονικής τέχνης και έχουν ανεκτίμητη αξία. Πολλά είναι χρυσά όπως η περίφημη λάρνακα με τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του Φιλίππου Β΄. Το σύμβολο της μακεδονικής δυναστείας, ο δεκαεξάκτινος ήλιος (ή αστέρι), υπάρχει σε αρκετά ευρήματα αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η λάρνακα όπου μέσα βρέθηκε και το βασιλικό χρυσό στεφάνι από φύλλα βελανιδιάς. Στην θέση που ονομάζεται «Μεγάλη Τούμπα» και βρίσκεται στην μέση περίπου του χωριού έχει διαμορφωθεί το μουσείο όπου εκτίθενται όλα τα ευρήματα / κτερίσματα των τάφων δίπλα από τους ίδιους τάφους. Εκεί φυσικά βρίσκεται και ο τάφος του βασιλιά Φίλιππου Β’ , ο τάφος του Πρίγκιπα και ο τάφος της Περσεφόνης. Η UNESCO από το 1996 έχει εντάξει τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

VIDEOS Πέλλα, Έδεσσα & Βεργίνα

Ημερήσια Εκδρομή Πακέτο σε Πέλλα, Έδεσσα και Βεργίνα

Η Cosmos Travel θέλοντας να σας προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε σε μία μόνο ημέρα την Αρχαία Πέλλα, την Έδεσσα και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας οργανώνει ημερήσιες διαδρομές και σας δίνει την ευκαιρία να γεμίσετε από θαυμασμό, γνώση αλλά και χαλάρωση! Έτσι λοιπόν ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη το πρωί, και παίρνοντας την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσας φτάνουμε σε λιγότερο από μια ώρα στην Πέλλα και τον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί αφού ξεναγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Πέλλας ξεκινάμε για την Έδεσσα που είναι λιγότερο από 20 λεπτά μακριά. Στην Έδεσσα στο Πάρκο των Καταρρακτών μπορείτε να απολαύσετε τους καταρράκτες και τα άλλα αξιοθέατα και να επισκεφθείτε κάποιο από τα εστιατόρια ή ταβέρνες για φαγητό και λίγη ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για την Βεργίνα και φτάνουμε μετά από μιά διαδρομή περίπου 40 λεπτών, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τους τάφους της Μακεδονικής δυναστείας και το αρχαιολογικό μουσείο εκεί. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη και σε μία ώρα περίπου φτάνουμε στο σημείο απ’ όπου σας παραλάβαμε. Ο μέσος χρόνος αυτής της ημερήσιας εκδρομής είναι περίπου 10 με 12 ώρες. Θα είναι μιά γεμάτη μέρα με ιστορικά αλλά και φυσικά αξιοθέατα που θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις!

Recent Posts