Ημερήσια εκδρομή στην Πέλλα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos Travel

Ημερήσιες Εκδρομές στην Πέλλα με Ταξί Θεσσαλονίκης από την Cosmos Travel

Εκδρομή στη Πέλλα από την Cosmos Travel

Σε ένα λόφο και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας βρίσκεται Η πόλη Πέλλα που έχει χτιστεί πάνω στην Αρχαία Πέλλα την πρωτεύουσα της Μακεδονικής Δυναστείας. Μπροστά της απλώνεται ο έφορος κάμπος της κεντρικής Μακεδονίας. Πολύ κοντά στην Αρχαία Πέλλα βρίσκεται η πόλη της Νέας Πέλλας που χτίστηκε μετά το 1922 όπου και έφτασαν οι πρώτοι κάτοικοι μετά την ανταλλαγή πληθυσμών ως πρόσφυγες.

Η Πέλλα διαμέσου των αιώνων

Η Αρχαία Πέλλα ιδρύθηκε από τον Βασιλιά την Μακεδονίας Αρχέλαο Α’ ή τον Αμύντα Γ’ και έγινε η πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους αντί των Αιγών (Βεργίνα). Παρέμεινε ακμάζουσα μέχρι που λεηλατήθηκε από τους Ρωμαίους και όλοι οι θησαυροί της μεταφέρθηκαν στην Ρώμη. Την μεγάλη ακμή της την γνώρισε στα χρόνια του Φιλίππου Β’ (πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου) και την περίοδο του Αντίγονου Γονατά. Ο Ξενοφώντας ονοματίζει την Πέλλα ως τη μέγιστη πόλη της Μακεδονίας. Κατά τα Ρωμαϊκά χρόνια η Πέλλα ήταν πρωτεύουσα του τρίτου διαμερίσματος και έδρα του Ρωμαίου κυβερνήτη. Η Αρχαία Εγνατία Οδός διερχόταν από την Αρχαία Πέλλα καταστώντας την σημαντικό σταθμό μεταξύ Δυρράχειου και Θεσσαλονίκης. Έχουν γίνει διάφορες ανασκαφικές προσπάθειες ξεκινώντας το 1914 που έχουν φέρει στο φως πολύ αξιόλογα ευρήματα από την πόλη της Αρχαίας Πέλλας. Η πόλη καλύπτει έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων και είναι ρυμοτομημένη σε ορθογώνια οικοδομικά τετράγωνα. Υπήρχαν κεντρικοί δρόμοι που οδηγούσαν στο λιμάνι και την αγορά. Η πόλη διέθετε πυκνό δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης, κρήνες, δεξαμενές και λουτρά. Περιβάλλονταν από πλίνθινα τείχη με λίθινη βάση.Υπήρχαν ακόμη και διώροφα σπίτια με εσωτερική αυλή και ψηφιδωτά δάπεδα που καθιστούν την Πέλλα το χώρο με τα περισσότερα και λαμπρότερα δείγματα ψηφιδωτών δαπέδων παγκοσμίως.

  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services I
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services II
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services III
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services IV
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services V
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services VI
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Πέλλα από την Cosmos Travel Taxi Services VII

Τι μπορεί να βρει κάποιος κοντά στη Πέλλα

Σε μικρή απόσταση από την Πέλλα υπάρχει η Έδεσσα με το Πάρκο των Καταρρακτών και στα ποτάμια που τη διασχίζουν. Είναι μια πανέμορφη πόλη σκαρφαλωμένη σε λόφο με απόκρημνες πλαγιές. Πολύ κοντά στην πόλη της Έδεσσας  βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα. Η λίμνη Βεγορίτιδα χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο γεωφυσικό ανάγλυφο που θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις σας με τη μαγεία των χρωμάτων και των εικόνων. Είναι γεμάτη από πολλά είδη πουλιών και ψαριών και ιδανική για ρομαντικές βαρκάδες πάνω σε υψόμετρο 600μ σε έναν τόπο που αποπνέει γαλήνη! Κοντά στο βουνό Βόρα και σε ύψος 1200μ υπάρχει ο παραδοσιακό διατηρητέος οικισμός του Αγίου Αθανασίου. Είναι ένα γραφικό χωριό, βασισμένο στην Μακεδονική αρχιτεκτονική, και διαθέτει ξενώνες, μικρά καλντερίμια, ταβέρνες και ατμοσφαιρικά cafe. Στις πλαγιές του όρους Βόρα κάποιος μπορεί να αδράξει ευκαιρίες για δραστηριότητες  όπως αναρριχήσεις, περιηγήσεις, τοξοβολία & ιππασία. Τους χειμερινούς μήνες το όρος Βόρας ενδείκνυνται για το Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος στην Ελλάδα με υψόμετρο 2524μ. Εκεί θα σας μαγέψει η εξαιρετική θέα, οι δραστηριότητες σο χιόνι και οι βόλτες με snowmobile. Μπορείτε να επιλέξετε από δεκαέξι πίστες σκι διαβαθμισμένης δυσκολίας.

VIDEO Πέλλας

Εκδρομή με την Cosmos Travel στην Πέλλα

Η Cosmos Travel θέλοντας να σας προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την όμορφη και ιστορική Πέλλα οργανώνει ημερήσιες εκδρομές και σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε, να μάθετε και να θαυμάσετε την ιστορία και τον πολιτισμό που σας προσφέρει αυτός ο καταπληκτικός προορισμός! Έτσι λοιπόν ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη το πρωί, και παίρνοντας την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσας περνάμε από την Χαλκηδόνα και ανεβαίνουμε στην Πέλλα. Όταν φτάσουμε εκεί σας αφήνουμε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας πόλης της Πέλλας καθώς και το Αρχαιολογικό μουσείο. Αφού τελειώσετε την επίσκεψή σας εκεί μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια / ταβέρνες είτε στην σύγχρονη πόλη της Πέλλας ώστε είτε στην Χαλκηδόνα στον δρόμο επιστροφής για Θεσσαλονίκη. Αργότερα ξεκινάμε την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη στο σημείο όπου έγινε και η παραλαβή. Ο μέσος χρόνος της ημερήσιας διαδρομής είναι περίπου 8 με 10 ώρες. Το σίγουρο είναι ότι θα αποκομίσετε της ομορφότερες αναμνήσεις από την αρχαία πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου την Πέλλα!

Recent Posts