Ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos TravelΗμερήσια εκδρομή στα Μετέωρα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos Travel

Ημερήσια Εκδρομή στα Μετέωρα με Ταξί Θεσσαλονίκης από την Cosmos Travel

Ημερήσιες Εκδρομές στα Μετέωρα – Cosmos Travel

Μετέωρα: Ένας τουριστικός προορισμός γεμάτος άγρια ομορφιά, μαγεία και ιστορία.

Σε απόσταση μερικών ωρών από την Θεσσαλονίκη στην περιοχή της πόλης της Καλαμπάκας φιλοξενούνται το μοναδικό στον κόσμο αξιοθέατο των βράχων των Μετεώρων. Ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη αποτελούν τα Μετέωρα έξω από την Καλαμπάκα, πολύ κοντά στη οροσειρά της Πίνδου και των Χασίων. Το σκηνικό είναι μοναδικό και ταυτόχρονα εκπληκτικό: Κατακόρυφοι βράχοι και μονόλιθοι σμιλευμένοι από τον άνεμο έχουν δημιουργήσει ένα μαγευτικό και ταυτόχρονα δραματικό σκηνικό. Το σκηνικό πλαισιώνουν τα ορθόδοξα μοναστήρια που θα έλεγε κανείς έχουν σκαρφαλώσει στις ψηλές κορυφές των βράχων! Σε αυτά τα μοναστήρια, πάνω στις κορυφές των Μετεώρων, ζουν σήμερα περίπου εξήντα μοναχοί και καλόγριες. Για αιώνες τώρα το μέρος αυτό της ορθόδοξης λατρείας και πίστεως πρόσφερε και προσφέρει ηρεμία και προστασία από τους ανεπιθύμητους παραβάτες. Τα ορθόδοξα αυτά μοναστήρια σήμερα αποτελούν όχι μόνο έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι σήμερα,ύστερα από το Άγιο Όρος, το σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα!

Το μοναδικό, μαγευτικό ιστορικό παρελθόν των Μετεώρων

Εκτός του ότι τα Μετέωρα αποτελούν ένα μαγευτικό αξιοθέατο με το γοητευτικό τους περιβάλλον, κρύβουν και μια εξίσου μαγευτική ιστορία. Το πότε ξεκίνησε η εγκατάσταση μοναχών στα Μετέωρα δεν είναι αποσαφηνισμένο. Από τον 1ο αιώνα Μ.Χ. μέχρι και την κατάκτηση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους ιδρύθηκαν αρκετές μονές και τον 15ο & 16ο αιώνα τα Μετέωρα γνώρισαν την μεγαλύτερη ακμή τους. Το όνομά τους αποδίδεται στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη που έδωσε το όνομα αυτό από το «Μετέωρο» που σημαίνει Πλατύς Λίθος. Το 17ο αιώνα τα Μετέωρα φτάνουν στο απόγειο της ακμής τους με πάνω από 24 μοναστήρια, σκήτες, μονές κλπ. Σήμερα λειτουργούν μόνο τα μοναστήρια του Αγίου Στεφάνου, του Βαρλαάμ, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, της Μεταμόρφωσης, του Ρουσάνου και της Αγίας Τριάδος μαζί με κάποια τμήματα άλλων μοναστηριών.

 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XVI
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XV
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XIV
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XIII
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XII
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services XI
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services X
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services IX
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services VIII
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services VII
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services VI
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services V
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services IV
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services III
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services II
 • Ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα από την Cosmos Travel Taxi Services I

Αξιοθέατα στην περιοχή των Μετεώρων

Όπως σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας έτσι και εδώ στην περιοχή των Μετεώρων υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα που φυσικά δεν μπορούν να φτάσουν την μαγεία των Μετεώρων αλλά παρ’ όλα αυτά αξίζουν να τα επισκεφθεί κανείς.

Το γεφύρι της Σαρακήνας με τα πολλά του τόξα

Στον δρόμο για τα Τρίκαλα από την Καλαμπάκα και σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων υπάρχει η ιστορική κοινότητα της Σαρακήνας. Εκεί δεσπόζει το μεγαλύτερο πολύτοξο πέτρινο γεφύρι στον νομό Τρικάλων. Αυτό το εξάτοξο γεφύρι της Σαρακίνας χρονολογείται στον 16ο αιώνα μ.χ. και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο της περιοχής.

Το σπήλαιο στην Θεόπετρα

Πιο κοντά στην Καλαμπάκα μαι μόλις 4 χλμ έξω από την Καλαμπάκα θα σας μαγέψει το υποβλητικό σκηνικό της περιοχής. Μεταξύ όλων των άλλων  υπάρχει και ένα σπήλαιο αξίζει κανείς να τα επισκεφθεί και που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων. Το σπήλαιο έχει στο εσωτερικό του μια κύρια αίθουσα με εμβαδόν 500 τ.μ. περίπου. Ο ασβεστολιθικός βράχος όπου περιβάλει το σπήλαιο της Θεόπετρας, τοποθετείται στην ανώτερη Κρητιδική περίοδο (137.000.000-65.000.000 χρόνια πριν σήμερα). Στο σπήλαιο, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, υπάρχουν αποδείξεις πως κατοικούνταν από ανθρώπους πριν από 130.000 χρόνια. Η αξιοσημείωτη κατασκευή τοίχου που χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε πριν από 23.000 χρόνια υποδηλώνει την μετάβαση από τον Νεάντερταλ προς τον Homo sapiens. Παρ’ όλο που η σπηλιά αποτελεί ένα πολύ αξιοσημείωτο αξιοθέατο για αμέτρητες επισκέψεις τον χρόνο επισκιάζεται από τα ακόμη πιο εντυπωσιακά και ενθουσιώδη αξιοθέατα της γύρω περιοχής.

Πεζοπορία στα Μετέωρα

Σε όποιους αρέσει η πεζοπορία τα Μετέωρα είναι ιδανικός τόπος γι’ αυτό μια που το τοπίο είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και η διαμόρφωση του εδάφους γύρω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων ιδανική. Οι περισσότεροι επισκέπτες που έρχονται στα Μετέωρα προτιμούν τις εξορμήσεις στην περιοχή με αυτοκίνητο ή με τα πόδια με βασικό σκοπό την επίσκεψη των μοναστηριών και την περιήγηση στην φύση. Οι πιο δραστήριοι επισκέπτες της περιοχής «φτάνουν στους ουρανούς» με δικές τους εναλλακτικές διαδρομές σκαρφαλώνοντας στα βράχια των Μετεώρων.

VIDEO Μετεώρων

Τα Μετέωρα είναι προορισμός όλων των εποχών

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές οι δρόμοι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Καλαμπάκας γεμίζουν από επισκέπτες έτοιμοι για εξορμήσεις στα επιβλητικά Μετέωρα. Δεν είναι περίεργο που μια μικρή πόλη όπως η Καλαμπάκα να σφύζει από ζωή μια που τα γειτονικά Μετέωρα προσφέρουν στον επισκέπτη συγκινήσεις τόσο πνευματικές όσο και τουριστικές.

Ημερήσια Εκδρομή με την Cosmos Travel στα Μετέωρα

Η Cosmos Travel θέλοντας να προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία για να επισκεφθούν τα Μετέωρα οργανώνει ημερήσιες διαδρομές στα Μετέωρα και δίνει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την άγρια ομορφιά, την μαγεία και την κατάνυξη που σας προσφέρει το ιστορικό αυτό αξιοθέατο! Έτσι λοιπόν ξεκινάμε πολύ νωρίς από Θεσσαλονίκη (κατά τις 6:30), στην διαδρομή περνάμε έξω από την Κατερίνη και τη Λάρισα ανεβαίνοντας προς Καλαμπάκα. Όταν φτάσουμε στα Μετέωρα πηγαίνουμε σε όλες τις ανοικτές Μονές (κάθε εργάσιμη μέρα είναι κλειστή μία Μονή). Υπάρχουν πολλά πράγματα να δούμε και να μάθουμε σε κάθε Μονή. Ο χρόνος επίσκεψης σε κάθε μοναστήρι κυμαίνεται από 30 λεπτά σε μία ώρα! Στο ενδιάμεσο και επειδή η διαδρομή από Μοναστήρι σε Μοναστήρι είναι μαγευτική, σταματάμε σε διάφορα σημεία που υπάρχει θέα για να βγάλουμε φωτογραφίες. Αργότερα κατά το μεσημέρι, κατεβαίνουμε στην Καλαμπάκα για φαγητό και λίγο ξεκούραση και αμέσως μετά, εφόσον οι ταξιδιώτες δεν έχουν κουραστεί στον δρόμο της επιστροφής σταματάμε στα Τέμπη που βρίσκονται στο ενδιάμεσο περίπου της διαδρομής από Λάρισα για Θεσσαλονίκη για μία επίσκεψη. Μετά τα Τέμπη επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη στο σημείο όπου έγινε και η παραλαβή. Ο μέσος χρόνος της ημερήσιας εκδρομής μας είναι περίπου 8-10 ώρες και θα σας αφήσει με τις καλύτερες αναμνήσεις για τα Μετέωρα.

Recent Posts