Ημερήσια εκδρομή στην Έδεσσα με Πολυτελή Ταξί Θεσσαλονίκης της Cosmos Travel

Ημερήσιες Εκδρομές στην Έδεσσα με Ταξί Θεσσαλονίκης από την Cosmos Travel

Ημερήσια Εκδρομή στην Έδεσσα από τη Cosmos Travel

Η παλιά ονομασία της Έδεσσας ήταν Βοδενά (Η Πόλη των Νερών). Η Έδεσσα βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι πρωτεύουσα του νομού Πέλλας. Η πόλη φημίζεται για τους καταρράκτες της, την Μακεδονήτικη αρχιτεκτονική & φιλοξενία και τα διάφορα SPA (κέντρα χαλάρωσης). Η Έδεσσα είναι μόνο 95 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 25 χλμ. από την Αριδαία. Πολλοί πιστεύουν, ακόμη και σήμερα, πως οι Αρχαίες Αιγές βρισκόταν εκεί που είναι ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης της Έδεσσας. Ο Μακεδόνας Βασιλιάς Ηρακλειδής Κάρανος ήταν ο ιδρυτής της το 813 π.Χ. και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Το όνομά της προήλθε από το αρχαίο «Πύργος μέσα στο νερό» που πραγματικά φανερώνει και την τοποθεσία όπου είναι σήμερα χτισμένη η πόλη. Κατά την τουρκοκρατία είχε μετονομαστεί σε Βοδενά μέχρι το 1912 όπου και απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό.

  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services I
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services X
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services IX
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services VIII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services VII
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services VI
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services V
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services IV
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services III
  • Ημερήσιες εκδρομές στην Έδεσσα από την Cosmos Travel Taxi Services II

Ιστορική αναδρομή της Έδεσσας

Η σημερινή πόλη είναι χτισμένη εκεί όπου υπήρχε η ακρόπολη της αρχαίας Έδεσσας. Γνώρισε μεγάλη ακμή και στα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου ο οποίος ίδρυσε την Έδεσσα της Μεσοποταμίας παίρνοντας αποίκους από την αρχαία Έδεσσα. Σημαντικός λόγος για την ακμή της ήταν το ότι από εκεί περνούσε και η Αρχαία Εγνατία Οδός. Στα Ρωμαϊκά χρόνια ο ιστορικός Τίτος Λίβιος την χαρακτήρισε «Πόλις Ευγενής και Αξιόλογος». Κατά τα Βυζαντινά χρόνια πέρασε από την Βυζαντινή κυριαρχία στην κυριαρχία των Βούλγαρων και Σέρβων ώσπου το 1345 υποτάχθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μαζί με την υπόλοιπη Μακεδονία. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας υπήρξε σημαντικό αστικό και διοικητικό κέντρο με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν τα γράμματα και οι τέχνες και να συνεχιστεί αυτή η παράδοση μέχρι και τις μέρες μας.

Η σύγχρονη πόλη της Έδεσσας.

Πλημμυρισμένη από κανάλια νερών και καταρράκτες η πόλη της Έδεσσας έχει πολλά υδάτινα πάρκα και κέντρα αναψυχής. Σε πολλά σημεία της πόλης οργανώνονται εκδηλώσεις μουσικών συνόλων με διοργανώσεις συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. Έχει πολλά αξιοθέατα πολλά από αυτά βασισμένα στην μεγάλη πολιτιστική κληρονομία της. Στην Έδεσσα ο επισκέπτης να βρει το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Έδεσσας, με εκθέματα από την πιο πρόσφατη ιστορία της πόλης και της γύρω περιοχής, το Βιομηχανικό Μουσείο Κανναβουργείου που ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σπάγκων και σχοινιών στην Ελλάδα, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού που φανερώνει την υδροκίνητη ιστορία της πόλης, τους μύλους της Γεύσης & Νερού που είναι αναστηλωμένα κτήρια βασισμένα στην χρήση του νερού, το Ενυδρείο-Ερπετάριο με σπάνια ενδημικά ψάρια λίμνης και ερπετά ξηράς και το Πάρκο των Καταρρακτών που μαγεύει τον επισκέπτη και ταυτόχρονα προσφέρει χαλάρωση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Υπάρχουν και πολλά άλλα αξιοθέατα στην πόλη που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί μέσα σε λίγες ώρες μια που βρίσκονται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Κοντά στη πόλη υπάρχει φυσικά υπάρχει και η Αρχαία Έδεσσα – Λόγγος όπου κανείς μπορεί να βρει τα αρχαία μνημεία της πόλης της Έδεσσας και να δει από κοντά την καθημερινότητα των αρχαίων Μακεδόνων!

VIDEO Έδεσσας

Ημερήσια Εκδρομή με την Cosmos Travel στην Έδεσσα

Η Cosmos Travel θέλοντας να σας προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την όμορφη και ιστορική Έδεσσα οργανώνει ημερήσιες διαδρομές και σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε τους καταρράκτες, την άγρια ομορφιά, την μαγεία και πολυτέλεια των SPA που σας προσφέρει αυτός ο καταπληκτικός προορισμός! Έτσι λοιπόν ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη το πρωί, και παίρνοντας την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσας περνάμε κοντά από την Σκύδρα και ανεβαίνουμε στην Έδεσσα. Όταν φτάσουμε εκεί σας αφήνουμε στον χώρο που είναι διαμορφωμένος από τον Δήμο Εδέσσης να επισκεφθείτε το Πάρκο των Καταρρακτών, το Βιομηχανικό Μουσείο Κανναβουργείου, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού και πολλά άλλα αξιοθέατα. Για τους λάτρεις της φυσικής πανίδας μπορείτε να επισκεφθείτε και το Ενυδρείο-Ερπετάριο που είναι πολύ κοντά στους Καταρράκτες. Αφού τελειώσετε με την επίσκεψή σας στο Πάρκο των Καταρρακτών μπορούμε να επισκεφθούμε και το κέντρο της για περισσότερα αξιοθέατα αλλά και για φαγητό σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια / ταβέρνες ώστε να απολαύσετε τις τοπικές νοστιμιές. Αργότερα ξεκινάμε την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη στο σημείο όπου έγινε και η παραλαβή. Ο μέσος χρόνος της ημερήσιας διαδρομής είναι περίπου 8 με 10 ώρες, θα σας γεμίσει θαυμασμό, ενέργεια και θα σας αφήσει με τις καλύτερες αναμνήσεις για την Έδεσσα!

Recent Posts